Den här gången har vi på gamblorium.com/se, tillsammans med Vitalii Podust, fått stjäla lite tid från spelutvecklaren iSoftBet, för att göra en intervju med ingen mindre än Lars Kollind! Som chef för affärsutveckling hos iSoftBet vet Kollind allt som behövs för att svara på våra frågor.

Om iSoftBet

“Men vilka är egentligen iSoftBet och vad är det för något som de utvecklar? iSoftBet har sitt huvudfokus på att utveckla och producera spel så som spelautomater och olika bordsspel för onlinecasinon världen över. Med sina rötter i England har de gjort sig ett stort namn och har idag därför kontor i Asien och olika delar av Europa. Under året 2019 började iSoftBets framgångshistoria både i Schweiz och Sverige, det är därför de idag är en stor del av ett tätt samarbete och har ingått i partnerskap med många företag på marknaden, varav Gamblorium är ett av dem.

Lars Kollind är som tidigare nämnt chef för affärsutveckling hos iSoftBet, där några av hans uppgifter är att stärka både interna och externa relationer, dels med hjälp av iSoftBets kommersiella team, men också deras marknadsföringsteam. Utöver det arbetar Kollind även med att vidareutveckla försäljningen och förstå kundernas behov.

Hej Lars! Så trevligt att få prata med dig och tack för att du tar dig tiden att bli intervjuad av oss. Med tanke på att Gamblorium ganska nyligen blev Affiliate Partner för iSoftBet vill vi gärna veta lite mer om dina tankar kring det. Vad skulle du vilja säga om samarbetet på det stora hela?
Eftersom Glamborium är ett dotterbolag som främst fokuserar på den svenska marknaden är det väldigt positivt att iSoftBets produktportfölj visas på denna webbplats för att dessa målgrupper ska kunna använda produkterna. Reglerade marknader som Sverige är viktiga fokusområden för iSoftBet och kommer fortsätta vara det under överskådlig framtid. Därför är det viktigt att vår programvara marknadsförs hos sådana målgrupper.
Hur har 2022 varit för er hittills och vad ser ni mest fram emot under de kommande månaderna?
Vi har en mycket ljus framtid framför oss efter att IGT PlayDigital förvärvade iSoftBet. Genom att bli en del av IGT-familjen kommer vi få möjlighet att erbjuda våra produkter på ännu fler reglerade marknader, där iSoftBet inte var en så stark spelare innan förvärvet, såsom i USA och Kanada. Som sagt har fokuset på reglerade marknader gett fantastisk tillväxt för iSoftBet och vi är mycket glada över att se att se den utdelning det ger med allt det hårda arbete som lagts ner på att göra partnerskapet till verklighet under de senaste månaderna.
Hur ser en typisk dag ut för dig som chef för affärsutveckling?
Som ni säkert förstår så arbetar jag mycket nära iSoftBets marknadsföringsteam för att bygga upp och stärka interna och externa relationer. En stor del av mitt arbete handlar om att underlätta för nya spelleverantörer att komma igång med iSoftBets plattformar, att förstå kundens behov och ta fram det bästa tillvägagångssättet för att tillgodose kommersiella avtal och implementera strategier för att förvärva nya affärsmöjligheter. Självklart pitchar jag hela tiden iSoftBet-spel till operatörer inom reglerade marknader och för alla affärer vi genomför kommer det att innebära ständiga uppföljningar för att odla starka och fruktbara relationer med våra partners.
Kan du berätta lite mer om samarbetet som ni har tillsammans med IGT?
Sammanfattningsvis är detta ett fantastiskt tillfälle för oss att utöka till nya marknader. Genom att kombinera IGT PlayDigitals och iSoftBets produktportföljer kan vi nu bättre betjäna dessa respektive reglerade marknader genom att erbjuda ett ännu bredare utbud av spel och bettinglösningar. Dessutom kommer iSoftBets aggregeringsplattform nu att göras för USA och Kanada, en plattform som IGT PlayDigital inte hade före uppköpet. Det är verkligen en win-win för båda företagen. Operatörer som har samarbetat med iSoftBet kommer nu inte bara ha tillgång till marknadsdata på reglerade marknader i Europa, utan även data i USA och Kanada, vilket ger dem bättre möjligheter att undersöka spelarbeteenden på dessa marknader. För att inte tala om den stora kunskapsöverföringen som finns avseende flera kompetensområden mellan de båda företagen.

iSoftBet har en del spel som väntar på att lanseras de kommande veckorna, hur har vägen till att få allting redo varit?
Vi har nyligen finputsat våra kommande spel för att säkerställa att de fungerar och flyter på ett sätt som vi är 100% nöjda med. Vi tycker alltid att de sista stegen för att skapa en slot ofta tar den mesta delen av produktionscykeln. Till exempel så har vårt kommande spel Ocean Hunter, vilket är det senaste tillskottet i Apex Predator-serien, ett unikt 4-reel Free Spin-läge som har testats noggrant i hela företaget. Vi vill säkerställa att känslan i denna 4-reel Free Spin-funktion uppfyller förväntningarna på kvaliteten i slutprodukten. Det räcker att säga att det alltid är en spännande tid för oss när ett nytt spel är redo att släppas. Att marknadsföra dessa spel och generera hypen är definitivt något vi övervakar med en skarp blick och särskild uppmärksamhet vad gäller detaljerna.
Slutligen, vad är det bästa med att jobba hos iSoftBet?
Personligen älskar jag flexibiliteten med att arbeta på distans. Under min tid på iSoftBet har det funnits mycket frihet i det avseendet. Att arbeta på detta företag har alltid handlat mer om den kvalitet du levererar än att bara räkna de timmar du arbetat, genom ett mer förtroendebaserat sätt att hantera det.

Förutom flexibilitet finns det alltid en hög grad av professionalitet inom företaget, vilket särskilt märks i vårt Compliance team. Shoutout till de killarna för de gör mitt jobb betydligt enklare på de reglerade marknaderna – det är rätt smidigt att segla med dem.

Avslutningsvis, innan uppköpet av IGT PlayDigital var iSoftBet en mycket väletablerad spelare på marknaden och kunde erbjuda en bred portfölj av kvalitetsspel och mjukvarulösningar. Bara detta har gjort processen att generera intresse och avsluta affärer med nya kunder mer strömlinjeformad för alla inblandade.

Tack Lars för att du tog dig tiden ur ditt fullspäckade schema för en pratstund med oss på Gamblorium. Vi vill önska dig en blomstrande framgång hos iSoftBet men också som chef för affärsutveckling!

author

Publicerad av: Vitalii P
Digital Marketing Specialist

Det huvudsakliga arbetet av Vitalii innebär att få gamblorium.com/se att synas så mycket som möjligt på olika digitala plattformar och locka besökare till sajten. Vitalii också jobbar som kommunikationsansvarig med partners i spelvärlden.